Drie opties om het vertrek van Pozuelo op te vangen...

Drie opties om het vertrek van Pozuelo op te vangen...

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Nog twee wedstrijden en Philippe Clement moet iets gaan bedenken om de vertrekkende Alejandro Pozuelo te vervangen. Geen makkelijke taak, maar er zijn wel een paar opties. Al dan niet met behoud van het huidige systeem.

Gewoon vervangen

Bij Genk beweren ze dat ze met Ivan Fiolic al de vervanger voor Pozuelo rondlopen hebben. Het gemakkelijkste is dus om de 22-jarige Kroaat Pozuelo gewoon te laten vervangen, maar intern twijfelen ze serieus aan die optie.

Fiolic heeft wel talent en progressiemarge, maar lijkt op dit moment nog niet klaar om de meest veeleisende positie in Clement zijn ploeg op zich te nemen.

Middenveld herschikken

Wat ook niet meteen de beste mogelijkheid lijkt. Je zou zowel Berge - als hij helemaal fit geraakt - en Heynen kunnen zetten, maar dan moet Ruslan Malinovskyi in een meer vooruitgeschoven rol gaan spelen.

Het is al gebleken dat zoiets de Oekraïner niet al te best ligt. Maar ook hier zou Clement niet aan zijn systeem moeten raken.

Verandering van systeem

Zou het een optie zijn om met twee spitsen te gaan spelen? Een platte 4-4-2 gaat Clement nooit hanteren, maar misschien wil hij wel een 3-5-2 overwegen. Met Gano of Ingvartsen naast Samatta, waarbij één van de twee inzakt en de andere de diepte kiest... In ieder geval zijn Maehle en Uronen/De Norre in staat van heel de flank te doen. Trossard zou dan centraal kunnen komen te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties