UPDATE: KBVB reageert erg duidelijk na nieuwe stap in 'Operatie Propere Handen' en wil spoed zetten achter de zaak - ook Pro League reageert
Redactie
| 94 reacties

KBVB reageert erg duidelijk na nieuwe stap in 'Operatie Propere Handen' en wil spoed zetten achter de zaak

UPDATE: KBVB reageert erg duidelijk na nieuwe stap in 'Operatie Propere Handen' en wil spoed zetten achter de zaak - ook Pro League reageert
Foto: © photonews

Justitie liet op donderdagnamiddag weten dat het 35 stukken uit de 'Operatie Propere Handen' heeft overgemaakt aan de KBVB ter inzage. Die laten nu meteen in hun kaarten kijken.

UPDATE: ook de Pro League heeft gereageerd middels een persbericht. "De Pro League herinnert er aan dat ze zich burgerlijke partij stelde bij de onderzoeksrechter en dat ze met bijzondere aandacht de disciplinaire procedure volgt, ingesteld door én behorende tot de bevoegdheden van de KBVB. De Pro League herhaalt dat deze procedure geen enkele invloed mag hebben op het verloop van de competities van het huidige seizoen. De Pro League zal zich verder van elke commentaar onthouden", klinkt het.

Zoals al eerder gesteld, wil de KBVB niet tussenkomen in de lopende promotiestrijd in 1B en dus zal het dus zeker voor maandag geen beslissingen nemen.

Toch klinkt het in een persbericht dat "Het disciplinair onderzoek thans in een finale fase zit en op korte termijn zal kunnen afgerond worden." 

Voor 30 juni

Voor 30 juni willen ze alle procedures en eventuele beroepsprocedures afgerond hebben. Dat is belangrijk, om de competitie volgend jaar op een deftige manier te laten plaatsvinden.

Het disciplinair onderzoek binnen de KBVB werd in november 2018 opgestart onder leiding van Ebe Verhaegen, onderzoekscoördinator van het Bondsparket.

  • Het onderzoek behelst de wedstrijden Yellow-Red KV Mechelen - KV RS Waasland-SK Beveren en KAS Eupen - Royal Excel Mouscron van de laatste speeldag van de reguliere competitie van seizoen 2017-2018
  • Op vandaag werden 130 personen verhoord: het betreft spelers, agenten, bestuurders, trainers, en het volledige scheidsrechterskorps van 1A en 1B (de VAR uitgezonderd)
  • De onderzoekscoördinator bevestigt een lijst van 35 stukken uit het strafdossier te hebben ontvangen, hetgeen toelaat elementen uit het disciplinair dossier te verifiëren.
  • Het disciplinair onderzoek is thans in een finale fase en zal op korte termijn kunnen afgerond worden.
     
  • De onderzoekscoördinator zal een rapport opstellen en het dossier, in samenspraak met de bondsprocureur, al dan niet doorverwijzen naar de bevoegde instantie.
  • Een eventuele vervolging zal behandeld worden door de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal, zetelend in eerste aanleg.
  • Voor zover tegen de uitspraak beroep zou worden ingesteld, zal dit behandeld worden door het BAS (Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport)
  • Het is de bedoeling om zo snel als mogelijk een definitieve uitspraak te bekomen, doch uiterlijk voor 30 juni.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties