Club-spelers lieten het bijna weer schieten en verklaren wat er misliep in die tweede helft: "Ik dacht, hier gaan we weer"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 8 reacties

Club Brugge-spelers lieten de zege in Anderlecht bijna nog glippen

Club-spelers lieten het bijna weer schieten en verklaren wat er misliep in die tweede helft: "Ik dacht, hier gaan we weer"
Foto: © photonews

Ruud Vormer rendde rond, omarmde spelers, greep een megafoon en ging vieren met de fans. Om maar te zeggen dat de Nederlandse kapitein blij was dat hij na vijf seizoenen eindelijk eens kon winnen in Anderlecht: "Een fantastisch moment. En dik verdiend na die eerste helft hé."

Maar goed, hoe kon het dat ze zich na zo'n eerste helft nog in de problemen werkten? Iedereen dacht dat de kous af was na de 0-2 en dat de score enkel nog hoger ging oplopen. "Tja, in de tweede helft hebben we te weinig druk gezet. Er was geen pressing meer naar voor. Maar dan heeft de inbreng van Danjuma ons toch deugd gedaan."

Het was achteraf allemaal bijzaak. "Nu kan die reeks ook in de vuilbak. Ik kan zeggen dat ik gewonnen heb op Anderlecht. Dit is toch één van mijn mooiste momenten bij Club Brugge, samen met die bekerfinale. Maar toen ze op 1-2 kwamen, dacht ik 'daar gaan we weer'. En ook na de 2-3 was het van 'het gaat toch niet waar zijn?'"

Ze wisselden van systeem en we hadden daar niet meteen een antwoord op

Hans Vanaken was het daar roerend mee eens. "We lieten mannen als Kums, Trebel en Verschaeren aan de bal komen. En dat hebben ze net graag. Er was geen druk meer. Na 25 minuten hebben ze van systeem gewisseld en daar hadden we niet meteen een antwoord op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties