Interview: Demol: "Standard én Anderlecht moeten winnen"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 7 reacties

"Dat de minst slechte mag winnen"

Demol: "Standard én Anderlecht moeten winnen"
Foto: © photonews

Vrijdagavond ontvangt Standard Anderlecht voor de altijd beladen Classico. Beide teams kunnen zich eigenlijk geen nederlaag veroorloven.

Onze collega's van Walfoot spraken met Stéphane Demol, die voor beide ploegen voetbalde. Hij ziet Standard als favoriet voor vrijdag. "Beide teams kregen vorig weekend een serieuze dreun. Standard tegen club Brugge en Anderlecht tegen Antwerp. Toch kan je beide gevallen moeilijk vergelijken. Standard speelde al goede wedstrijden in de play-offs. Anderlecht niet." 

Demol beseft dat de inzet vrijdag groot zal zijn voor beide teams: "Standard moet winnen om in de titelrace te blijven, terwijl Anderlecht de drie punten nodig heeft om de vierde plaats in het vizier te houden. Antwerp zal Anderlecht die vierde plaats heus niet cadeau geven. Antwerp is enorm georganiseerd. De troepen van Bölöni zullen tot het einde blijven vechten.

Europees voetbal

Volgens Demol zijn de gevolgen van een nederlaag enorm voor Anderlecht: "In dat geval spelen ze volgend seizoen geen Europees voetbal. Maar wat kunnen ze doen? De coach en alle spelers op straat zetten? Dat is ook geen oplossing, natuurlijk." 

Heeft Demol tenslotte nog een pronostiekje in huis? "Als ik 1-1 of 2-2 zeg, is dat voor beide teams onvoldoende. Daarom zeg ik: dat de minst slechte mag winnen." (lacht)

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties