Dimata zet zijn voormalige makelaar vol in de wind: "Zijn leugens zitten zo goed in elkaar dat je hem op zijn woord gelooft"
Redactie
| 14 reacties

Nany Dimata rekent af met zijn voormalige makelaar, Didier Frenay

Dimata zet zijn voormalige makelaar vol in de wind: "Zijn leugens zitten zo goed in elkaar dat je hem op zijn woord gelooft"

Nany Dimata is meestal een stille jongen, maar vandaag bewijst hij dat hij een mening heeft. Een mening die mag gehoord worden. Met wat hij op zijn 21ste allemaal al meegemaakt heeft in de voetbalwereld kan hij een boek vullen. Met zijn verhaal wil hij jonge voetballers behoeden voor fouten.

Manager Didier Frenay krijgt de volle laag van Dimata. "Ik ben naar Anderlecht gekomen met de gedachte dat ik evenveel zou verdienen als bij Wolfsburg. Ik werd onder druk gezet om te tekenen en nu stel ik vast dat de cijfers in mijn contract niet overeenkomen met wat Didier Frenay mij had beloofd", zegt hij in S/V Magazine.

"Mijn contractverlenging? De details werden mij verzwegen. Ik heb mij dus voorgenomen om vanaf nu elk contract helemaal te lezen. Mijn passage bij Wolfsburg heeft mij dingen doen inzien. Er was zelfs sprake van misbruik van vertrouwen door mensen uit mijn vroegere entourage. En die werden op hun beurt opgelicht. Aan het hoofd van die organisatie stond er een man: Frenay. Ik heb geld van hem geëist toen ik vernam wat hij op mijn rug had verdiend."

Ik ben erin geluisd

Hij was niet de enige die in die situatie zat. "Dodi en ik zijn met hem beginnen te onderhandelen om een oplossing te vinden, maar Frenay ging de hele kwestie uit de weg. Vreemd aangezien hij ons als zijn eigen zonen beschouwde… Hij beweerde dat hij geld had gegeven aan mijn moeder en dat hij een deel had afgestaan aan mijn vader. Een man die ik sinds mijn zeven jaar niet meer had gezien! Die man kletst er maar op los. Zijn leugens zitten zo goed in elkaar en hij kan het zo mooi uitleggen dat je hem op zijn woord gelooft."

Frenay zou zo'n 3,3 miljoen euro verdiend hebben aan de transfer van Dimata. "Weet je dat ze zelfs bij Anderlecht verbaasd waren dat Frenay meer aan mijn transfer had verdiend dan ikzelf? Er was maar een juiste conclusie: ik ben erin geluisd. Hoe kan je anders verklaren dat die man een veelvoud van mijn gage heeft binnengehaald? Uiteraard moet je vergoed worden voor je werk. Maar het zijn niet de makelaars of de ouders die op het veld staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws