Preud'homme erg realistisch na nederlaag: "Het zou een wonder zijn moest je voor Genk of Club eindigen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 8 reacties

Michel Preud'homme wil na nederlaag tegen Genk Europees ticket veiligstellen

Preud'homme erg realistisch na nederlaag: "Het zou een wonder zijn moest je voor Genk of Club eindigen"
Foto: © photonews

De leerjongen heeft het gehaald van de leermeester. Philippe Clement ging met Genk in de stad van Michel Preud'homme met de volle buit aan de haal. "Het doel is en blijft nog steeds een Europees ticket", klinkt het bij de Standard-trainer.

Nee, slecht was Standard zeker niet in de eerste helft. Maar een goal net voor en net na de pauze brak de Rouches zuur op. Geen schande natuurlijk, want de Limburgers zijn titelkandidaat nummer één. 

"Ik was best tevreden over de eerste helft", begon Preud'homme zijn analyse. "We hebben Genk in de problemen gebracht. Maar het enige verschil was dat zij wél scoorden en wij niet. In de tweede helft probeerden we oplossingen te zoeken. Djenepo had nog een goede kans. Als hij dan scoort, weet je nooit wat er nog gebeurt."

'Niet top'

Toch stak de Standard-coach ook de hand in eigen boezem. Vooral dan in de boezem van zijn elftal. "Om dit Genk te kloppen, moet iederéén top zijn. En dat waren we niet", aldus MPH

Preud'homme werd ook niet geholpen door het feit dat hij geen centrale aanvallers meer ter beschikking heeft. Sa en Oulare waren al out, zij kregen vrijdag het gezelschap van Emond. "We moeten proberen om oplossingen te vinden, maar dat lukt dus niet altijd."

Europees ticket

De titel kan Standard nu echt wel vergeten, maar Preud'homme benadrukt nogmaals dat dat niet de doelstelling was. "We gaan proberen om een Europees ticket te pakken. Dat is het doel", klinkt het klaar en duidelijk. "Ik ken de kwaliteit van mijn ploeg. Ze kunnen goed voetballen, maar het zou een wonder zijn als je voor Genk en Club Brugge kan eindigen. Dat is de realiteit, want zij hebben simpelweg meer kwaliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties