Dé uitblinker op het Genkse middenveld: "Met deze zege maken we een duidelijk statement"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 6 reacties

Bryan Heynen en KRC Genk maken een duidelijk statement na zege bij Standard

Dé uitblinker op het Genkse middenveld: "Met deze zege maken we een duidelijk statement"
Foto: © photonews

Soms onzichtbaar, maar tegenwoordig een onmisbare schakel op het Genkse middenveld. Al deed hij het vrijdagavond op een atypische manier. Bryan Heynen scoorde en liet scoren. Niet dat Alejandro Pozuelo helemaal vergeten is, maar Heynen zal niet zomaar zijn basisplek kwijtspelen.

Heynen brak net voor de pauze de ban voor Genk na een knap uitgespeelde aanval. "Een geweldige goal", blikte Heynen terug.

"Malinovskyi speelde die bal prima tussen de lijnen. Leandro (Trossard, red.) gaf de bal voor doel en ik stond op de juiste plek om te scoren", deed het Genkse jeugdproduct het allemaal eenvoudig lijken. "Dat het al 7 jaar geleden was dat we hier wonnen? Dat maakt het dubbel zo leuk."

Titelstrijd

Het woord titel nemen ze in het oosten van Limburg niet graag in de mond. Maar na de uitgedeelde uppercut op Sclessin kan ook Heynen er niet meer om heen. "We zijn nog maar halfweg en er zijn nog veel punten te verdienen", zei Heynen. "Maar we maken wel een duidelijk statement en leggen de druk bij de andere teams."

Ook coach Philippe Clement liet zich uit over de uitblinker op het Genkse middenveld. "Bryan valt meer op door dat doelpunt te maken, maar ook andere jongens speelden een sterke match. Niemand wil zich op het voorplan plaatsen en niemand is met zijn eigen ego bezig. We willen gewoon matchen winnen. Dat is de sterkte van dit KRC Genk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties