Olivier Myny: de vreemde zaak van de spijtoptant die een erg milde straf kreeg
Redactie
| 16 reacties

Olivier Myny (ex-Waasland-Beveren) werkt mee met de KBVB volgens het statuut van spijtoptant

Olivier Myny: de vreemde zaak van de spijtoptant die een erg milde straf kreeg
Foto: © photonews

Olivier Myny werd meermaals verhoord in het matchfixingdossier. Hij vroeg vorige week het statuut van spijtoptant aan en kreeg dat ook van de KBVB.

Olivier Myny speelde bij Waasland-Beveren in de bewuste wedstrijd tegen KV Mechelen, die mogelijk besliste over het behoud van Malinwa. Hij maakte zich destijds niet schuldig aan matchfixing, maar hij hield zich wel niet aan de meldingsplicht volgens de informatie van Het Nieuwsblad.

Een chronologisch overzicht van hoe Myny bij de zaak is betrokken:

Spelersmakelaar Walter Mortelmans stelt voor aan Thierry Steemans om met Myny te praten. De makelaar wil de speler er aan doen herinneren dat er tijdens de vorige mercato een contract klaarlag bij Malinwa en dat een nederlaag niet zo slecht zou zijn.

Myny zou dus gebaat zijn bij het behoud van KV Mechelen, maar ging niet mee in de matchfixing. Maar hij maakte ook geen melding bij de KBVB over de toenadering. En daar hangt ook een zware straf aan vast.

Dus stelde Myny voor om spijtoptant te worden. Zo kon hij extra informatie geven in ruil voor strafvermindering. En die informatie is volgens Het Nieuwsblad veel waard voor de onderzoekers: Troch (de makelaar van Myny en bevriend met Mortelmans) zei dat er een contract klaarlag bij KV Mechelen. Myny zei ook dat hij het geval had moeten melden.

Het resultaat: Myny kreeg het statuut van spijtoptant en ook de strafvermindering. Tegen hem wordt er maar 12 maanden schorsing geëist, waarvan 11 voorwaardelijk. De meeste andere betrokkenen kregen straffen tot 10 jaar gevorderd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties