Standard hield nog geen clean sheet in 2019: "Sinds het vertrek van Luyindama ..."
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties

Standard heeft een probleem achterin: het kon dit jaar de netten nog niet schoonhouden

Standard hield nog geen clean sheet in 2019: "Sinds het vertrek van Luyindama ..."
Foto: © photonews

De 2-0 zege tegen Anderlecht buiten beschouwing gelaten, want daar werd maar een halfuur gevoetbald, hield Standard de netten nog niet schoon in 2019. De laatste clean sheet dateert al van 26 december: 0-1 op Charleroi.

Het is opvallend dat een topclub als Standard al 13 matchen op rij een tegengoal moet slikken. Dat is toch een teken dat er achterin iets niet juist zit. "Sinds het vertrek van Christian Luyindama zijn er geen automatismen meer", merkte Eric Van Meir op in Het Laatste Nieuws.

"Ze hebben aan kwaliteit ingeboet. De verdediging werd ook door mekaar geschud. Laifis moet depanneren op de linksachter terwijl hij eigenlijk het beste duo zou vormen met Vanheusden. Met Laifis mis je toch wat snelheid op de flanken. Cavanda heeft dat wel op rechts, maar hij laat verdedigend dan weer veel steken vallen."

Vanheusden

Van Meir ziet ook veel individuele foutjes. De meest opvallende was misschien wel die van Zinho Vanheusden op Club Brugge. "Dat werd uitvergroot. Hij heeft alles: snelheid, positiespel, sterk in het duel. Maar hij is nog jong en moet nu profiteren van de basisplaats die hij heeft."

"Alleen heeft hij iemand naast zich nodig die hem nog enkele kneepjes moet aanleren. Een leiderstype zoals Jelle Van Damme. Standard moet volgend seizoen investeren in een centrale verdediger en twee flankverdedigers", luidde de conclusie van de ex-verdediger van de Rouches.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties