Analyse Antwerp plukt de vruchten van een erg succesvolle transferzomer: een overzicht van de voltreffers

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties
Antwerp plukt de vruchten van een erg succesvolle transferzomer: een overzicht van de voltreffers

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Ondanks de ruime nederlaag tegen Genk is Antwerp nog steeds in het bezit van de derde plaats. De spelers en de trainer zijn diegenen die lof oogsten, maar in de bestuurskamer verdient men ook een pluim. Grote onderscheiding zelfs.

Toch zeker wat betreft de afgelopen transferzomer. Er werd veel ingekocht en bijna elke transfer was een voltreffer. Nu het seizoen bijna ten einde is kunnen we een grondige evaluatie maken. Wij hebben voor u alle voltreffers opgelijst.

Juklerod

De Noor claimde zijn positie als linksachter en verdween enkel uit de ploeg omdat Bölöni hem rust wou geven voor het begin van de play-offs. Na een lang seizoen in Scandinavië en een knaller van een seizoensbegin in België was de kaars even opgebrand.

Buta & Opare

De eerste speelde al op huurbasis bij RAFC en werd in de zomer definitief overgekocht en de tweede is transfervrij ingelijfd. Ze moesten de concurrentie met elkaar aangaan en Buta won het pleit. Vlak voor PO 1 moest hij geopereerd worden en Opare stelde niet teleur als zijn vervanger.

Govea

Vorig seizoen door Porto uitgeleend aan Moeskroen, nu aan Antwerp. De Mexicaan wil graag in Deurne-Noord blijven, maar kan/wil Antwerp zijn transferzom betalen? De verdedigende middenvelder zag een groot deel van zijn seizoen in rook opgaan door blessures, maar is incontournable in play-off 1.

Refaelov

Bij Club Brugge was hij overbodig geworden, maar bij de Great Old bewijst hij week in week uit dat hij nog niet versleten is. De statistieken van de 33-jarige Israëliër liegen er niet om: 10 goals en 3 assists in 31 competitiewedstrijden.

Mbokani

De transfer van de Congolees werd met veel scepsis onthaald: is hij nog fit genoeg, is de goesting er wel? Na een aanpassingsperiode speelde hij de vraagtekens van zich af en werd hij een dragende kracht van de ploeg. Zijn cijfers: 10 goals en 9 assists in 29 partijen.

Baby, Lamkel Ze en Bolingi

Het trio van flankaanvallers staat in volgorde van aantal speelminuten (Baby minst, Bolingi meest). Je kan ze moeilijk alle drie absolute voltreffers noemen, maar ze zijn wel van grote waarde geweest voor RAFC. Bolingi speelde bijna alles in de reguliere competitie, Lamkel Ze en Baby maakten deel uit van de ploeg die zich naar de derde plaats knokte in PO 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties