Analyse 🎥 Voorbode voor zondag? Sinds de play-offs werd de titel al vaker gewonnen tegen de eerste achtervolger

Malik Hadrich
Malik Hadrich
| 8 reacties
🎥 Voorbode voor zondag? Sinds de play-offs werd de titel al vaker gewonnen tegen de eerste achtervolger

KRC Genk kan zich tot kampioen kronen ... op het veld van Club Brugge. Het zou niet de eerste keer zijn dat de titel wordt uitgereikt na een duel tegen de grootste belager van dat seizoen.

In de voorbije negen seizoenen was het al vijf keer het geval dat de kampioen werd gekroond na een duel tegen de eerste achtervolger. We blikken even terug op die bepalende wedstrijden. 

2010-2011

Racing Genk en Standard kwamen met gelijke punten aan bij de laatste wedstrijd van het seizoen, voor Genk was een punt genoeg voor de titel. En zo geschiedde.

2011-2012

Een jaar later was ook een gelijkspel voor Anderlecht tegen Club Brugge voldoende om op speeldag 8 de titel te grijpen. 

2012-2013

Opnieuw een jaar later pakte Anderlecht de titel na een gelijkspel in eigen huis tegen Zulte Waregem. Na een nagelbijter werd het 1-1 en dat was nét voldoende voor de titel: 49 tegenover 47 punten. Jens Naessens had Essevee drie minuten lang het delirium ingekopt. 

2015-2016

Club Brugge kon de titel vieren na een geweldige zege in eigen huis tegen grote rivaal RSC Anderlecht: het werd zelfs 4-0.

2017-2018

En ook vorig seizoen was het nog raak. Club Brugge had aan een 1-1 gelijkspel op het veld van Standard voldoende om zeker te zijn van de eindprijs. Een voorbode voor zondag? 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties