Zondag staat Antwerp voor "de belangrijkste match van het jaar": "Weinig fans hadden op zo'n seizoen gerekend"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

De fans van Antwerp rekenen op een mooie apotheose van een fantastisch seizoen

Zondag staat Antwerp voor "de belangrijkste match van het jaar": "Weinig fans hadden op zo'n seizoen gerekend"

Antwerp en Charleroi staan op één overwinning van de kwalificaties voor de Europa League. Beide teams willen nog een keer alles uit de kast halen om met een positief gevoel de vakantie in te trekken. Of om de fans te plezieren natuurlijk.

Een van de fans die reikhalzend uitkijkt naar het treffen is Julien De Ridder, een hondstrouwe supporter van Antwerp die 13 jaar lang (zo lang duurde het verblijf van Antwerp in tweede klasse) geen druppel alcohol aanraakte. Hij blikt bij Voetbalkrant.com vooruit op het barrageduel.

Zondag de laatste match van het seizoen.

De Ridder: “Ook de belangrijkste”

En wat verwacht je?

"We mogen ons niet blindstaren op het feit dat wij in play-off 1 zaten en zij pas negende zijn geworden. Zij zaten na twee speeldagen in play-off 2 in een bijna uitzichtloze situatie en kijk waar ze nu staan."

Maar jullie zijn natuurlijk wel favoriet.

“Zoals ik al zei, we mogen niet denken: ‘Het is maar Charleroi.’ Het is een prachtig seizoen geweest voor ons allemaal en hier hadden velen niet op gerekend. Dit winnend afsluiten zou een fantastische apotheose zijn, al zal de teleurstelling ook bijzonder groot zijn als we het niet halen.”

Maar dan moet Antwerp rekenen op een negatieve uitspraak van KV Mechelen.

“Daar wil ik niet op rekenen. Als de kans zich voordoet moet je die eerste kans grijpen. We willen het niet afdwingen op een manier die losstaat van het sportieve. Het zal zo al moeilijk genoeg worden. Ik reken zondag toch op een Mbokani die weer in vorm is. Wat mij betreft was hij de laatste weken wat minder.”

Over Mbokani gesproken, zijn toekomst ligt nog niet vast.

“Wel, aan hem dan om zich zondag te bewijzen. Als hij sterk wil staan bij de onderhandelingen heeft hij er alle baat bij dat hij zijn oude vorm terug te pakken heeft.”

Dat zullen we zondag zien.

“Zeker, en nu maar hopen op een positief seizoenseinde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties