Beloftencoach Johan Walem motiveert zijn selectie: "Ik heb hem alle kans gegeven zich te bewijzen"
Redactie
| 5 reacties

Johan Walem hakte na de voorbereiding enkele knopen door

Beloftencoach Johan Walem motiveert zijn selectie: "Ik heb hem alle kans gegeven zich te bewijzen"
Foto: © photonews

Normaal gezien hadden we de beloftenselectie van de beloften voor het EK gisterenavond omstreeks 19u30 gekregen. Maar de TGV waar Johan Walem en zijn jongens opzaten, stond in panne in Parijs. Walem motiveerde wel waarom hij onder andere Oulare thuis liet en Cools toch meenam.

Dion Cools van Club Brugge staat al weken aan de kant met een dubbele kaakbreuk. "Dion is een belangrijke schakel voor ons", zegt Walem in HLN. "Ik hoop dat hij het haalt, de komende dagen zal hij hard moeten werken, maar zijn progressie is toch wel geruststellend."

Yari Verschaeren mag ook mee, ondanks dat hij nog nooit een match voor de jonge Duivels speelde en nog aan zijn examens bezig is. "Na zo een hectisch jaar is het misschien net goed dat Yari even op iets anders dan voetbal moest focussen", aldus Walem. "Ik vond dat ook niet zo erg - een diploma is een must. En hij heeft alles om ons te helpen."

En Oulare? Want die is ook belangrijk en heeft een profiel dat Walem niet in zijn selectie heeft. "Ik heb hem alle kansen gegeven om te bewijzen dat we niet naast hem konden kijken. Alleen is Obbi nog niet de echte Obbi. Na overleg met de medische staf is het daarom beter om hem in België te laten, hoe spijtig dat ook is. Hetzelfde geldt voor Dries (Wouters van Genk)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties