Interview Oostende-coach Ingebrigtsen ziet kansen in Anderlecht: "Hoe ik ze geanalyseerd heb? Naar Man City gekeken"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 7 reacties
Oostende-coach Ingebrigtsen ziet kansen in Anderlecht: "Hoe ik ze geanalyseerd heb? Naar Man City gekeken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht, Club Brugge en Gent in de eerste vier matchen... KV Oostende zal direct weten hoever ze staan. De seizoensopener spelen ze in het Astridpark, tegen de formatie van Vincent Kompany. Käre Ingebrigtsen, de nieuwe coach, geeft zich zeker niet gewonnen.

"Hoever we staan? We zijn nog niet helemaal klaar, maar ik hoop dat wij zondag op 90 procent zitten en Anderlecht op 50 procent", lachte hij. "We hebben tegen AZ gezien dat we al vrij ver staan, maar het zijn nog de details. Maar goed, wij zullen niet de enige ploeg zijn die er nog niet helemaal staat. Na een paar wedstrijden zal het nog beter lopen."

Voor zondag hoopt hij dat ook Anderlecht nog veel moet sleutelen, iets wat ook niet ondenkbaar is, want Anderlecht speelde een heel wisselvallige voorbereiding en heeft nog geen echte basisopstelling. "Of ik ze geanalyseerd heb? Ik heb wat wedstrijden van Manchester City bekeken", grijnsde de Noor.

Ik speel liever nu tegen Anderlecht dan binnen twee maand

"Nee, we hopen er iets te kunnen doen. Zij moeten zich ook aanpassen aan de nieuwe stijl en een pak spelers inpassen. Het zal bij hen ook niet in de eerste week klikken. Maar ze hebben een idee hoe ze willen spelen en met tijd gaan ze er ook wel geraken. Ik speel liever nu tegen Anderlecht dan binnen twee maand. Ik voel dat er iets in zit nu.

Blijft de vraag welke keuzes Ingebrigtsen zelf gaat maken. Van zijn 'vedetten' lijken er weinig kans te maken op een basisplaats. De Noorse oefenmeester hecht immers veel belang aan teamspel. "Ik heb de opstelling al in mijn hoofd ja. In vergelijking met vorig seizoen spelen we meer samen, we vallen samen aan en verdedigen samen. Vorig seizoen deden er te veel spelers hun eigen ding, dan is het moeilijk om een team uit verband te spelen."

D'Haese klopt nadrukkelijk op de deur

Neto, Canesin, Lombaerts... lijken zo hoogstens aanspraak te maken op een plaats op de bank. "Voor mij zijn het allemaal grote namen, alle 25. Sommigen, zoals Neto, hebben nog wat tijd nodig. We winnen er niets mee om hem nu te vroeg te brengen. Dat er jonge gasten kansen krijgen? Ja, er zijn er een paar die vorig seizoen niet veel speelden, die nu wel kans maken. D'Haese is er daar één van. Hij klopt nadrukkelijk op de deur!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties