Genk rekent op jonkie: "Hij is mentaal ijzersterk"

Genk rekent op jonkie: "Hij is mentaal ijzersterk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Genk gaat na de zware blessure van Danny Vukovic geen nieuwe keeper halen. Eerst geven ze de kans aan één van hun jeugdproducten. Gaëtan Coucke komt onder de lat te staan. Die werd vorig seizoen uitgeleend aan Lommel SK en daar zijn ze nog steeds lyrisch over hem.

Lommel-kapitein Glenn Neven weet dat er geen probleem zal zijn om hem nu te brengen. “Daar twijfel ik geen seconde aan”, zegt Neven in HBvL. “Coucke is de beste keeper met wie ik gevoetbald heb. Hij stond er vanaf de eerste training. Hij is erg compleet: sterk op zijn lijn, één tegen één en op hoge ballen."

"Bovendien voetbalt hij heel makkelijk uit en is hij mentaal ijzersterk. Heel koelbloedig. In dat opzicht heeft hij een leerrijk jaar achter de rug, verplaatsingen naar KV Mechelen of Beerschot zorgen bij zo'n jonge keeper voor ervaring."

Neven gelooft sterk in de 21-jarige doelman. "Ik heb Coucke nooit zien twijfelen, hij kende ook geen enkel dipje. Gaetan had een belangrijk aandeel in ons behoud. We hebben het vorig seizoen na enkele matchen al onder mekaar gezegd in de kleedkamer: die blijft hier niet langer dan één seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties