Mag Anderlecht zich in de handen wrijven? Leeds bevestigt vertrek van Kemar Roofe

Mag Anderlecht zich in de handen wrijven? Leeds bevestigt vertrek van Kemar Roofe
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt er op dat Anderlecht wel eens zijn slag zou kunnen thuishalen in zijn zoektocht naar een nieuwe spits. Het toont grote interesse in Kemar Roofe en die gaat zijn huidige club Lees United alvast verlaten. Dat heeft zijn trainer bevestigd.

De Engelsman maakte vorig seizoen 15 doelpunten in 34 wedstrijden. Leeds heeft besloten om hem nu te laten gaan, al is dat ook enigszins een gedwongen keuze; "Er waren vier spelers die moesten vertrekken om helemaal in orde te zijn met de Financial Fair Play", licht Leeds-trainer Marcelo Bielsa toe bij Skysports.

De Britse mediagroep weet dat een akkoord tussen Leeds en Anderlecht dichtbij is. Dat de speler weggaat bij de ploeg uit The Championship, leidt nu alleszins geen enkele twijfel meer. "Kemar Roofe en Bailey-Peacock Farrel zullen de club verlaten", aldus Bielsa.

Naar verluidt moet de aanvaller zo'n zeven miljoen euro kosten. Momenteel sukkelt hij wel nog met een enkelblessure. Het is nog altijd goed mogelijk dat Anderlecht naast hem nog een spits wil aantrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties