Van Crombrugge laat alles van zich afglijden, behalve... "Dat mijn vele werk bij Eupen mijn technische kwaliteiten verdoezelde"

Van Crombrugge laat alles van zich afglijden, behalve... "Dat mijn vele werk bij Eupen mijn technische kwaliteiten verdoezelde"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hendrik Van Crombrugge straalt rust uit. Op een veld, maar ook als hij voor de verzamelde pers zijn uitleg moet doen. De 26-jarige doelman krijg je niet uit zijn lood. "Druk?", haalde hij de schouders op. "Er is er meer, maar ik ben daar niet mee bezig."

Van Crombrugge is de voetballende doelman die Vincent Kompany nodig had. "Ik heb tot mijn elfde op het veld meegespeeld, tot ze me bij Sint-Truiden in de goal gezet hebben", verklaart hij zijn voetbaltechnische kwaliteiten. "Vincent (Kompany) heeft me ook geen druk opgelegd. Hij heeft me gewoon gezegd: doe waar je goed in bent."

Al viel het resultaat in Moeskroen tegen, Van Crombrugge hield zijn netten wel schoon. "Een clean sheet is altijd mooi meegenomen, de voorbije zes jaar in Eupen is dat niet zoveel gebeurd. Ja, ik had meer werk bij Eupen, maar dat verandert niets voor mij."

Rode Duivels

"Door het spelsysteem bij Anderlecht moet ik nog geconcentreerder zijn. Bij Eupen heb ik niet dikwijls maar één bal moeten pakken, maar dat maakt me niets uit. Ik ben altijd 95 minuten geconcentreerd. Ze zeiden ook dat als je bij Eupen zes ballen pakt en er drie binnenkrijgt, dat het iets verdoezelt van je technische kwaliteiten. Daar ben ik het niet mee eens!"

Zijn mede-Rode Duivel Simon Mignolet tekende intussen bij Club Brugge. "Met wat andere keepers doen, ben ik niet bezig. Ik concentreer me op mezelf en op Anderlecht. Maar mijn ambitie is uiteraard om bij die vaste groep van de Rode Duivels te kunnen blijven. Daarvoor was Anderlecht ook een ideale stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties