Bizarre situatie: KVO-preses sponsort nog tegenstander van dit weekend, Club Brugge
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 19 reacties

Frank Dierckens is als KVO-voorzitter ook nog sponsor van Club Brugge

Bizarre situatie: KVO-preses sponsort nog tegenstander van dit weekend, Club Brugge

Frank Dierckens is de voorzitter van KV Oostende. Morgen treffen de Kustjongens Club Brugge in een topper tussen twee ploegen met het maximum van de punten. Voor Dierckens een speciale match, want hij is ook nog sponsor van Club.

Een vreemde situatie, want Oostende zou het geld dat hij in Club Brugge pompt heel goed kunnen gebruiken. "Het is een doorlopend contract dat werd afgesloten vlak voordat ik ondervoorzitter ben geworden", legt Dierckens uit in HLN.

"Een overeenkomst waar ik niet van onderuit kan en die nog twee seizoenen loopt. We hebben er al over gebabbeld, maar ik kan er niet vanaf. Ik begrijp hen, dit is een puur bedrijfsmatige kwestie. Plezant is natuurlijk anders. De afspraken zijn gemaakt. Als ze iemand vinden met een gelijkaardig budget en meer toekomstgerichte plannen, dan wordt mijn contract overgenomen."

Dierckens is eigenlijk ook blauw-zwart-supporter, maar heeft nu 97 procent van de aandelen in KVO. "Ik kom uit Tielt. Heel die regio is doordrongen van blauw-zwart bloed. Het gebeurt nog dat ik ga kijken, maar dat moet je professioneel bekijken. Tegen STVV ben ik ook geweest, maar ik spring niet meer recht als ze scoren. Dat is gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties