Van der Bruggen blijft nuchter na knalprestatie tegen Anderlecht en laat zijn licht schijnen over de penaltyfases: "Een oefenmatch? Zo zou ik het ook niet durven noemen"
Clint Vens
| 0 reacties

Hannes Van der Bruggen zag hoe KV Kortrijk na rust de maat nam van Anderlecht

Van der Bruggen blijft nuchter na knalprestatie tegen Anderlecht en laat zijn licht schijnen over de penaltyfases: "Een oefenmatch? Zo zou ik het ook niet durven noemen"

KV Kortrijk swingde zich naar een riante zege tegen Anderlecht afgelopen weekend. "Dit is een topavond voor ons", klonk het bij kapitein Hannes Van der Bruggen, die zijn geluk niet op kon nadat zijn team een masterclass in counteren etaleerde in de tweede helft.

"Dit is een oefenmatch", galmde door het Guldensporenstadion. De overwinningsroes was de vurige thuisfans misschien iets te veel naar het hoofd gestegen: "Zo zou ik het ook niet durven noemen", reageerde Hannes Van der Bruggen na de glansprestatie tegen Anderlecht in de Kortrijkse spelerstunnel.  

Een oefenmatch? Zo zou ik het ook niet durven noemen

De Kortrijkse kapitein zag zijn team de rug rechten na de koffie: "De eerste helft was iets meer voor Anderlecht zonder echt grote kansen. In de rust hebben we dan bijgestuurd en dan hebben we het het goed gedaan. Na de 1-1 voel je dat het mogelijk is, we moesten gemotiveerd blijven en ons spel blijven spelen en dan was ik ervan overtuigd dat we met de drie punten aan de haal gingen." 

Mea culpa

De vroege penalty zette de thuisploeg natuurlijk wel in het zadel: "Er was blijkbaar contact want de VAR heeft het gecheckt.." De 26-jarige middenvelder beging zelf ook een strafschopovertreding op de dribbelende Chadli: "Ik steek mijn been uit en blijkbaar gaat hij er wel over. Op het moment zelf dacht ik dat hij over mijn been sprong, maar ik hoor nu dat ik hem wel degelijk raak." 

Ik steek mijn been uit en hij gaat er over. Ik hoor nu dat ik hem wel degelijk raak

Een kleine smet op een collectieve glansprestatie: "Uitverkocht stadion, tegen een topploeg en ideale omstandigheden, dit was een topavond. Als we dit een paar keer kunnen herhalen wordt het een leuk seizoen, maar het is nog lang. Het is een marathon en geen sprint."

Het seizoen is nog lang, het is een marathon en geen sprint

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties