Gewicht verliezen, het snelle Italiaans leren... : Lukaku vertelt over zijn aanpassing

Gewicht verliezen, het snelle Italiaans leren... : Lukaku vertelt over zijn aanpassing

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku is bij Inter Milaan onthaald met toeters en bellen. Hij is daar aangekomen met één doel: het ongelijk van zijn criticasters bewijzen.

Romelu Lukaku heeft zich al helemaal geïntegreerd bij Inter: twee doelpunten in evenveel wedstrijden zijn aar een bewijs van. Voor Big Rom is het een droomtransfer. "De eerste finale die ik in mijn leven heb gezien was die tussen Inter en Lazio Roma (3-0 voor de Nerazurri). Ik hou van deze club, deze regio en ik heb de indruk dat Inter de club is die ik nodig had", liet Lukaku volgens ESPN optekenen tijdens een persconferentie.

En Engeland dan? "Ik wilde daar niet meer zijn", verklaart de aanvaller van de Milanezen. "Dit is een goede transfer voor mij, we hebben een groep met kwaliteit en ik wil hier iets opbouwen."

Italiaans leren

Om zichzelf alle kansen te geven, wil Lukaku zich ook goed kunnen uitdrukken. Hij heeft in enkele maanden Italiaans geleerd. Hij is ermee gestart in april toen een overstap naar de Serie A stilaan waarschijnlijk begon te lijken.

"In juli kon ik het spreken. Bij mijn aankomst heb ik aan mijn ploegmaats gevraagd om tegen mij geen Engels, maar Italiaans te spreken. Tenslotte zat ik in de Serie A en niet langer in Manchester. Het is belangrijk voor mij om goed te communiceren met mijn teamgenoten. Waar ik de bal wil, hoe ik wil aangespeeld worden: dat zijn termen die je niet kunt vertalen, er zitten gevoeligheden in elke taal."

Nu is mijn lichaam er helemaal klaar voor 

Romelu Lukaku

In de Engelse media was er ook veel te doen over de fysieke paraatheid van Lukaku. "Samen met de nutritionist heb ik dingen veranderd. Nu is mijn lichaam er helemaal klaar voor." De Rode Duivel verloor vier kilogram in een twaalftal dagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties