Interview Tom de Sutter koos voor het voetbalplezier in 2e amateur: "Ik had nochtans graag de kaap van 100 goals gerond"
Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 2 reacties

Tom De Sutter legt uit waarom hij bij Knokke in de tweede amateurklasse aan de slag ging

Tom de Sutter koos voor het voetbalplezier in 2e amateur: "Ik had nochtans graag de kaap van 100 goals gerond"
Foto: © photonews

Na passages bij Cercle Brugge, Anderlecht, Club Brugge, Bursaspor, Lokeren en KV Oostende koos Tom De Sutter ervoor om op een lager niveau te gaan voetballen. Nu komt hij uit voor Knokke in de tweede amateurklasse.

Onder normale omstandigheden ging Tom De Sutter zijn contract bij KV Oostende verlengen, maar met de nieuwe voorzitter werd dat akkoord teniet gedaan. "Toen was ik teleurgesteld, nu voel ik me wel oké. Dat is nu eenmaal voetbal", vertrouwde de goalgetter ons toe.

Kaap van 100

"Drie dagen na het vertrek van Hugo Broos heeft het nieuwe bestuur me laten verstaan dat ik geen toegevoegde waarde meer was voor de club. Ook vanwege mijn leeftijd, maar dan zag je namen binnenkomen zoals Skulason, Renato Neto en Ronald Vargas", merkte de 34-jarige aanvaller op.

"Ik had nochtans bewezen dat ik nog iets kon bijdragen. Meer nog, met 94 goals in de hoogste klasse op mijn teller had ik graag de kaap van 100 gerond. Wat er ook gebeurt, ik ben trots op mijn carrière."

In de zomer verraste De Sutter door zijn kribbel te zetten bij tweede amateurklasser Knokke. "Ik had kunnen wachten op aanbiedingen uit 1A of 1B, maar ik had geen zin om nog eens maanden te wachten zoals dat het geval was na mijn vertrek bij Lokeren. Bovendien had ik ook goesting om terug te spelen."

En dat doet hij ook in de tweede amateurklasse, waar hij tweede staat met Knokke en alle matchen in de basis stond. Hij scoorde ook al twee keer in drie partijen. "Ik heb voor Knokke gekozen omdat het een ambitieuze club is en ik maar een kwartiertje moet rijden. Het bestuur wil naar 1B op termijn en ik wil de club daarbij helpen", besloot De Sutter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties