Marc Degryse legt uit waarom hij Trebel niet zou hebben opgesteld bij Anderlecht

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 134 reacties
Marc Degryse legt uit waarom hij Trebel niet zou hebben opgesteld bij Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Degryse was maandagavond te gast in 'La Tribune', de voetbaltalkshow op RTBF. Daarin had de analist het onder meer over de keuze van Simon Davies en Vincent Kompany voor Adrien Trebel op het Brusselse middenveld.

Zondagavond bij de start van de topper tussen Club Brugge en Anderlecht maakte Adrien Trebel zijn seizoensdebuut voor RSCA, terwijl hij eigenlijk niet meer in de plannen paste. De Franse middenvelder profiteerde van de afwezigheden van de geschorste Lokonga en de geblesseerde Zulj.

Die keuze kon Marc Degryse maar moeilijk vatten. "Ik zou hem niet hebben opgesteld", liet Degryse optekenen in 'La Tribune'. "Door die beslissing hebben ze hun 'filosofie van de jeugd' gedeeltelijk overboord gegooid. Trebel was er in de eerste zeven matchen niet bij omdat hij niet in de plannen paste. Maar dan, als Lokonga er niet is, dan roepen ze hem snel weer terug."

Ik wist al van tevoren dat hij niet op zijn beste niveau ging zijn. Dat is niet zijn fout, want hij heeft al lange tijd niet meer gespeeld. Maar wat ga je volgende week tegen de spelers zeggen? Stel nu dat Trebel echt goed was, zouden ze hem dan hebben laten staan en welke boodschap zou dat dan zijn aan het adres van Lokonga? Hij is wel de toekomst van Anderlecht", besloot Degryse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties