Antwerpse rivaliteit nog meer een factor bij gezelschapspel: Beerschot-fans kunnen de Bosuil 'wissen'

Antwerpse rivaliteit nog meer een factor bij gezelschapspel: Beerschot-fans kunnen de Bosuil 'wissen'
Foto: © photonews

De rivaliteit tussen Antwerp enerzijds en Beerschot anderzijds is voetbalminnend België welbekend. Ook het bekende gezelschapsspel Monopoly is er tegenwoordig in de ban van. Het lanceerde een Antwerpse versie met de Bosuil op, maar in het uitbreidingsspel kunnen Beerschot-fans hun gram halen.

Verschillende edities van Monopoly zijn aan specifieke Belgische steden gewijd en op dat vlak valt ook Antwerpen in de prijzen. In de zoektocht naar een laatste bezienswaardigheid, kwam het bordspel uit bij de stadions van de twee grootste Antwerpse voetbalclubs.

Eerlijk duurt het langst en bij een stemming kreeg de Bosuil 46% van de stemmen achter de naam. Het Olympisch Stadion, oftewel het Kiel, moest het doen met 43%. Vorige week werd de Antwerpse versie van het spel gelanceerd, met de Bosuil erop.

Nipte score

Door de nipte score van de stemming willen ze bij Monopoly toch ook de belangstelling trekken van de supporters van Beerschot. Er is reeds een uitbreidingsset op de markt gebracht en daarbij zit een sticker van het Olympisch Stadion. Beerschot-fans hebben dus de mogelijkheid om de afbeelding van hun stadion over die van de Bosuil te plakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties