Rits liet als 15-jarige aanbieding van droomtegenstander uit Champions League links liggen: "Dat was sowieso geen optie voor mij"
Clint Vens
| 9 reacties

Mats Rits stond als 15-jarige knaap in de belangstelling van Real Madrid

Rits liet als 15-jarige aanbieding van droomtegenstander uit Champions League links liggen: "Dat was sowieso geen optie voor mij"
Foto: © photonews

Mats Rits debuteerde al op zijn zestiende op het hoogste niveau in België bij Germinal Beerschot. De middenvelder werd in de jeugdreeksen een grote toekomst toegedicht. In die mate dat hij zelfs op het verlanglijstje prijkte van één van de grootste clubs van de wereld.

Rits tekende op zijn zestiende een profcontract bij Germinal Beerschot, maar de polyvalente middenvelder kon een jaar eerder een uiterst opmerkelijke overgang realiseren. Rits werd het hof gemaakt door Real Madrid en de Koninklijke schotelde hem een (vorstelijk) contract voor drie seizoenen voor.

Buitenland geen optie

"Real Madrid was sowieso geen optie voor mij", onthult Rits in Het Nieuwsblad. "Voor mijn achttiende wilde ik België niet verlaten. Over Ajax hebben we wel getwijfeld, omdat dat niet echt het buitenland leek. Maar over Real is er nooit getobd. En ik sta daar nog altijd duizend procent achter."

Voor Rits ligt er dus een speciale week in het verschiet. Zaterdagavond trekt hij naar ex-club KV Mechelen en dinsdagavond staat het Champions League-treffen tegen Real Madrid in het mythische Bernabeu op het programma. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties