Duchâtelet hekelt beslissing over schade aan kunstgrasveld Sint-Truiden en beraadt zich over verdere stappen

Simon Wauters
Simon Wauters
| 12 reacties
Duchâtelet hekelt beslissing over schade aan kunstgrasveld Sint-Truiden en beraadt zich over verdere stappen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Supporters van Sint-Truiden en Racing Genk misdroegen zich afgelopen zaterdag tijdens de Limburgse derby. Uiteindelijk werd de wedstrijd definitief gestaakt in de slotfase.

De thuisfans lieten zich van hun kleinste kant zien na de Genkse 0-3, maar toen Sint-Truiden in de slotfase alsnog langszij kwam, gingen ook de bezoekende fans over de schreef. Zij zaten sowieso al ‘opgesloten’ in een kooi na het tumult van afgelopen seizoen. Het kunstgrasveld van Stayen raakte toen zwaar beschadigd.

Gisteren kreeg Roland Duchâtelet -via het stadion nog steeds betrokken bij Sint-Truiden- te horen dat Racing Genk geen 200.000 euro, maar slechts 25.000 euro moet betalen voor de schade na de derby van afgelopen seizoen.

“Dat is niet correct”, vertelde Duchâtelet aan Het Nieuwsblad. “Bovendien kan het sowieso al niet dat mensen van andere clubs van de Pro League hier over moeten beslissen. Zeker niet als de preses van Genk nog eens de voorzitter van de Pro League is. Dit had door een onafhankelijke cel moeten gebeuren.”

Duchâtelet beraadt zich samen met STVV over verdere stappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties