Los zand op de Bosuil? De uitdaging waar Antwerp FC voor staat is eentje waar elke topclub (-in-wording) mee worstelt
Redactie
| 1 reacties

Wat is er aan de hand met Antwerp FC

Los zand op de Bosuil? De uitdaging waar Antwerp FC voor staat is eentje waar elke topclub (-in-wording) mee worstelt
Foto: © photonews

We zien dezer dagen een ander gezicht van Antwerp FC. De disciplinaire machine van Laszlo Bölöni lijkt tegenwoordig meer op een hoopje los zand. Maar hé, daar kan ook een zandkasteel van gebouwd worden.

Verlies bij Zulte Waregem en KV Mechelen, een gelijkspel op het veld van KV Oostende. Antwerp FC investeerde in het tussenseizoen dan wel in de kern, maar een machine hebben we nog niet gezien. 

Bovendien bereiken er steeds meer signalen van frustratie de buitenwereld. Zo'n zaken gebeuren in iedere kleedkamer, maar het is net de kunst om dat alles binnenskamers te houden. Onvrede? Toch wel. 

Van lammetjes naar krijgers

The Great Old gaat nu eenmaal door een proces waar iedere topclub-in-wording mee worstelt. De voorbije seizoenen dachten jongens als Geoffrey Hairemans en Alexander Corryn er zelfs niet aan om keet te schoppen. 

Kwam Laslo Bölöni te laat opdagen - jawel, de trainer is zelf niet meteen de meest stipte persoon - voor een afspraak? Niemand die er iets van zei. De resultaten waren er. Bovengenoemde jongens zouden ook nooit een steigerende Didier Lamkel Zé terechtwijzen. 

Dat is anno 2019 wel eventjes anders. Met Lior Refaelov, Sinan Bolat, Kevin Miralles, Wesley Hoedt - en zo kunnen we wel nog even doorgaan - huizen er jongens bij het stamnummer één die al tal van watertjes doorzwommen hebben. 

Pikken zij het dat er een boete wordt opgelegd als ze te laat komen? Nee. Vinden zij het leuk dat de Europese premie te grabbel wordt gegooid door de fratsen van individuen? Nee. 

Héél belangrijke stap in het proces

Maar opnieuw: hiermee krijgt iedere groeiende club te maken. Het is nu de taak van Bölöni om van het losse zand een team te smeden. En pas dan kan de vraag gesteld worden of Antwerp een kandidaat voor de titel is. Daarvoor moet er simpelweg gezwegen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties