Top&Flop Lamkel is kalm, Lotte een legende, Malinwa sterk, Anderlecht zwak en een vogelkooi niet meer van deze tijd

Lamkel is kalm, Lotte een legende, Malinwa sterk, Anderlecht zwak en een vogelkooi niet meer van deze tijd
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Lamkel is kalm

Antwerp leek de voorbije weken een beetje op zoek naar zichzelf, maar kon tegen KV Kortrijk opnieuw uitpakken als vanouds. En dus kan The Great Old opnieuw naar boven beginnen kijken, met dank aan ... Didier Lamkel Zé.

Die speelde een prima wedstrijd, maakte een heerlijk doelpunt en liet een prachtig T-shirt zien aan de fans. De plooien met de fans zijn zo ook helemaal gladgestreken, zoveel is duidelijk. 

Malinwa blijft doorgaan

Nog nooit sinds de invoering van de play-offs sprokkelde een promovendus 23 punten in zijn eerste twaalf wedstrijden. KV Mechelen deed het wel, zelfs zonder écht te overtuigen op bezoek bij Waasland-Beveren.

In alle linies stond het echter opnieuw als een huis: een goede doelman, stevige verdedigers, een hardwerkend middenveld, een creatieveling als Kaya en altijd wel een scorende spits: Wouter Vrancken heeft er een fantastisch geheel van gemaakt. 

Fantastische fans

U was weer geweldig afgelopen weekend. Het eerbetoon aan Raoul 'Lotte' Lambert op Jan Breydel was fantastisch te noemen en de legende van blauw-zwart was er ook van aangedaan.

En ook in 1B mocht het eerbetoon tijdens OH Leuven - Westerlo er meer dan zijn, zowel voor de vorig jaar overleden voorzitter van de Leuvenaars als voor een jong kankerpatiëntje van Westerlo. Knap hoe voetbal kan verenigen. 

FLOP

Maar er was geen bal te zien

En de fans verdienen ook een medaille voor moed en zelfopoffering stilaan, want dit weekend was er echt nauwelijks een bal te zien op de Belgische voetbalvelden in 1A.

Veertien doelpunten in acht wedstrijden, dat was een laagterecord voor dit seizoen. Anderlecht kon geen kans bij elkaar voetballen, Gent geen kans afmaken en diverse andere wedstrijden waren het bekijken nauwelijks waard.

Anderlecht

Al moet gezegd: de overtreffende trap van slecht werd toch opnieuw vooral door RSC Anderlecht op de mat gebracht. Nacer Chadli werd enorm gemist, zonder hem liet paars-wit niks zien.

Het proces van Kompany is bovendien nauwelijks nog te herkennen. In Eupen werd soms ouderwets kick and rush-voetbal gespeeld, soms - om het met een boutade te zeggen - zelfs zonder de rush ... hemeltergend.

Kanariekooi

Opvallend verder: Laurent Depoitre die de kans van de speeldag miste zoals een aanvaller zelden kansen mist. Hij had ook kunnen/moeten afleggen richting Kvilitaia.

Nog opvallender: de veranda/kooi op Stayen voor de bezoekende bezoekers is niet afgebroken na de komst van Genk naar Sint-Truiden, dus zaten ook de Buffalo's als leeuwen in een volière. Anno 2019 ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties