Antwerp betaalt dan toch voor De Sart - Volgt Kortrijk weldra het voorbeeld om Selemani te laten spelen?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Antwerp betaalt dan toch voor De Sart - Volgt Kortrijk weldra het voorbeeld om Selemani te laten spelen?
Foto: © photonews

De voorbije zomer konden Antwerp en Kortrijk van een handigheidje gebruik maken en zo Alexis De Sart en Faïz Selemani binnenhalen zonder een transfersom te betalen. Dat dachten ze deze zomer tenminste.

Want Antwerp is uiteindelijk toch met een transferbedrag over de brug gekomen. Dat bevestigde de club bij SportVoetbalmagazine. Ze betaalden niet de volle pot -het bedrag dat ze zouden ophoesten moest het contract van Alexis De Sart bij STVV wel verlengd zijn- maar wel de helft van dat bedrag.

Sint-Truiden wilde enkele maanden geleden het contract van de middenvelder verlengen, maar hield daarbij geen rekening met de verplichte loonsverhoging die daarmee gepaard moet gaan én de taal waarin de deal beklonken werd was niet de juiste. Plots was De Sart een vrij speler.

Dan is de van Faïz Selemani bij Kortrijk iets ingewikkelder. De flankspeler begon aan het seizoen bij Union en werd plots de toegang tot het oefenveld ontzegd. Hij trok zijn conclusies, liet zijn contract ontbinden en sloot zich gratis aan bij Kortrijk. De KBVB ondersteunde die aansluiting, maar verklaarde hem tot op heden nog niet speelgerechtigd.

Toch een transfersom?

De speler mag dus meetrainen bij de Kerels, maar op het wedstrijdblad staan is verboden. Zowel de club als Selemani zelf worden er moedeloos van en ook Union baalt dat het niet langs de kassa kon passeren voor de sleutelpion van vorig seizoen.

Het lijkt erop dat Kortrijk en Union weldra Antwerp en STVV achterna gaan. Er wordt onderling gepraat over een oplossing, voorlopig nog zonder resultaat. De kans dat Kortrijk alsnog een bedrag voor Selemani op tafel zal leggen is dus niet gering. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties