Vercauteren verdedigt keuze voor Kayembe en verrast: "Tegen Eupen was er heel veel beter dan tegen STVV"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 19 reacties
Vercauteren verdedigt keuze voor Kayembe en verrast: "Tegen Eupen was er heel veel beter dan tegen STVV"
Foto: © photonews

Frank Vercauteren kreeg al zijn eerste kritiek te verwerken na de match in Eupen. Daar koos hij voor een wel heel behoudend middenveld met eigenlijk drie verdedigende middenvelders. Edo Kayembe kwam in de ploeg en die lijkt er niet snel uit te gaan...

Vercauteren vindt Sambi Lokonga duidelijk niet de beste keuze als verdedigende mid. Kayembe is dat voor hem wel. "Waarom ik Kayembe erbij zette? Voor mij is hij momenteel de beste keuze op die positie. Hij zorgt voor evenwicht in de ploeg. Voor mij gaat het niet over één speler, maar over het geheel."

Lokonga moest zo een rijtje hoger gaan voetballen. "Iedereen wil een zes die kan verdedigen, snel is, goals kan scoren, beslissende passes kan geven... Zo eentje speelt misschien wel bij Barcelona, maar niet hier."

Het moet offensief beter

Al gaf Vercauteren wel toe dat hij offensief meer wil zien. "Ik was van heel veel dingen tevreden in Eupen. Veel zaken waren beter dan tegen STVV", verraste hij. "Dat is misschien minder opgevallen, maar nu doet iedereen precies of die match tegen Eupen niks waard was. Tot de laatste 20-30 meter was de opbouw goed. Maar ik geef toe dat het offensief beter moet."

Maar zijn organisatie gaat hij daarvoor niet opgeven. "Ik verdedigde in mijn tijd ook minder, maar je hebt in je ploeg alle soorten profielen nodig. Er zijn er die beter dit en minder dat doen. Maar in de zone van de waarheid werden er door bepaalde jongens facetten overgeslagen, dat is waar. En het moet beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties