Vercauteren maakt het nogmaals héél duidelijk: zonder "mes tussen de tanden" speel je niet

Vercauteren maakt het nogmaals héél duidelijk: zonder "mes tussen de tanden" speel je niet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er niet naar uit dat Michel Vlap donderdagavond in de basis zal staan tegen AA Gent. De Nederlander kreeg vrijdag nog een duidelijke hint van zijn trainer. En die herhaalde dat op zijn persconferentie nogmaals: "Het karakter, de mentaliteit moet er elke match en elke training zijn."

Het is het stokpaardje van Vercauteren. Hij heeft het dan niet alleen over Vlap, maar ook over jongens als Thelin, Doku... "Bij Anderlecht moet je altijd met het mes tussen de tanden spelen", wond hij zich op. "Dat is gewoon wat Anderlecht is. Bezieling en karakter moet er zijn, bij iedereen."

Vercauteren wil dat er inpompen. En wie dat niet heeft, gaat weinig minuten maken. "Die over-mijn-lijk-mentaliteit mis ik inderdaad bij sommigen. De wil om elke match, maar ook elke training alles te geven. Zelfs als je vijf tegen vijf speelt op training moet je het de andere ploeg zo moeilijk mogelijk maken om de bal in de ploeg te houden."

Wie dat toont op training heeft grote kans om zich te mogen tonen op matchen. "Diezelfde instelling moet je hebben op matchen, hetzelfde minimum aan inzet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties