Wenkt een erg grijs seizoen voor Kortrijk? "Plots alles negatief? Daar wil ik niet in meegaan"

Wenkt een erg grijs seizoen voor Kortrijk? "Plots alles negatief? Daar wil ik niet in meegaan"
Foto: © photonews

Als er een prijs zou bestaan voor meest wisselvallige ploeg van het seizoen, dan zou KV Kortrijk mogelijk aanspraak kunnen maken. De ene week is het alles, de volgende week opnieuw helemaal niks. En zo wenkt een grijs seizoen?

De voorbije weken gingen STVV en Zulte Waregem met duidelijke cijfers voor de bijl in het Guldensporenstadion: "En toen zei iedereen dat we konden naar boven kijken", besefte Hannes Van Der Bruggen na het duel.

"En dan zou nu na twee nederlagen plots alles negatief zijn? Daar wil ik ook niet aan meedoen", analyseerde hij het verlies tegen KAS Eupen na de nederlaag afgelopen weekend in en tegen Antwerp. "Maar dit soort thuiswedstrijden zouden we eigenlijk moeten winnen, want Eupen is kwalitatief niet beter dan ons en we geven dit soort matchen te vaak weg."

Contact houden

Een gevoel dat ook leefde bij de coach: "We waren niet de mindere ploeg, maar we slikken opnieuw te makkelijk een doelpunt - we geven Eupen te veel ruimte in onze zestien. We moeten meer contact houden en meer power tonen in de duels, zowel in onze rechthoek als in die van de tegenparti."

KV Kortrijk staat met veertien punten een beetje in niemandsland momenteel. De kloof met de linkerkolom is wat gegroeid, terwijl Cercle Brugge toch nog steeds op tien punten staat. Het duel in en tegen Club Brugge wordt dan weer niet makkelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties