Deschacht kreeg ook aanbieding om speler én trainer te zijn: "Ik heb de blessures van Kompany voorspeld"
Redactie
| 5 reacties

Olivier Deschacht bedankte gelijkaardige rol als Vincent Kompany bij RSC Anderlecht

Deschacht kreeg ook aanbieding om speler én trainer te zijn: "Ik heb de blessures van Kompany voorspeld"
Foto: © photonews

Olivier Deschacht is een speler van Zulte Waregem, maar de verdediger zal altijd gelinkt worden aan RSC Anderlecht. "Het wordt onderschat om speler én trainer te zijn."

Olivier Deschacht kreeg in het tussenseizoen namelijk een gelijkaardig voorstel. Boezemvriend Yves Vanderhaeghe wou hem naar KV Kortrijk halen als speler-assistent, maar hij bedankte en koos voor Essevee.

“Het is enorm belastend om de taken van een speler en een coach of assistent te combineren”, vertelt Deschacht in Krant van West-Vlaanderen. “Yves verwachtte me iedere dag heel vroeg op de club.”

“Na de training moet je nog oefenstof voorbereiden, besprekingen doen, analyses maken, spelers tevreden houden,... Dat wordt toch allemaal onderschat.”

Na de training moet je nog oefenstof voorbereiden, besprekingen doen, analyses maken, spelers tevreden houden,... Dat wordt toch allemaal onderschat

Deschacht is dan ook niet verrast van wat er met Vincent Kompany is gebeurd. “Een speler die niet genoeg kan rusten loopt blessures op. Kompany liep al twee spierblessures op. Wel, ik had dat voorspeld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties