Kompany doorbreekt stilte met interview in Engelse pers: "Elk hoofdstuk in mijn leven begon moeilijk maar eindigde met succes"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 13 reacties

Vincent Kompany doorbreekt de radiostilte in de Engelse pers

Kompany doorbreekt stilte met interview in Engelse pers: "Elk hoofdstuk in mijn leven begon moeilijk maar eindigde met succes"
Foto: © photonews

Het was al even stil rond Vincent Kompany, maar in de Engelse pers heeft hij die radiostilte doorbroken met een interview in 'The Guardian'. Hij heeft het er onder meer over zijn rol als speler en manager bij Anderlecht.

Vincent Kompany verliet Manchester City voor Anderlecht en stelde er een ambitieus project op de lange termijn voor. De start was zeer moeilijk, maar ondertussen boekt Anderlecht weer positieve resultaten.

"Elk hoofdstuk in mijn leven begon met moeilijkheden, maar aan het einde was er steeds succes en glorie. Dat resultaat krijg je niet als je jezelf steeds in twijfel trekt of opgeeft wanneer het moeilijk gaat", blikte Kompany bij The Guardian terug op zijn moeizame start bij Anderlecht.

"Trouw blijven aan de visie"

"Nu zijn we al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. We hebben een visie uitgestippeld hoe de club haar ware identiteit weer kan terugvinden en hoe onze prestaties weer kunnen aanleunen bij wat de fans willen. Tegelijkertijd willen we in de toekomst concurreren met de grote teams rondom ons, zoals Ajax en Club Brugge", ging hij verder.

Kompany vergeleek Anderlecht met grote namen in Europa die nu ook door een moeilijke periode gaan. "Onze situatie is vergelijkbaar met die van Man United, AC Milan en Glasgow Rangers voor de komst van Gerrard. Zij gaan ook door een transitie. Als grote club moet je waakzaam zijn en trouw blijven aan een visie, anders kan het slecht aflopen. Dat is waar wij nu ook mee bezig zijn", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties