Kompany vertelt in de Engelse pers over zijn rol bij Anderlecht en over de komst van Vercauteren: "Er is altijd een verkeerde opvatting geweest over mijn rol"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 20 reacties

Vincent Kompany vertelt in de Engelse pers over zijn rol bij Anderlecht en over de komst van Frank Vercauteren

Kompany vertelt in de Engelse pers over zijn rol bij Anderlecht en over de komst van Vercauteren: "Er is altijd een verkeerde opvatting geweest over mijn rol"

Sinds de komst van Frank Vercauteren bij Anderlecht hebben we niet veel meer vernomen van de geblesseerde Vincent Kompany. Tijdens de interlandbreak maakte hij wat tijd vrij om de Engelse pers te woord te staan en daar had hij het over zijn rol bij Anderlecht en de misconceptie daarrond.

"Er is altijd een verkeerde opvatting over mijn rol bij Anderlecht geweest", legde Vincent Kompany uit bij The Guardian. "Ik ben speler en manager, maar niet in de klassieke zin van het woord. De taken op korte termijn horen daar niet bij." Geen ploeg opstellen lezen we tussen de lijntjes.

De komst van Frank was belangrijk om de aanpak van de club op lange termijn te beschermen.

Wel de taken van een manager op lange termijn dus. "We hebben een plan uitgestippeld om de oude identiteit van de club terug te winnen en aan de parameters van dat plan hebben we veel tijd gespendeerd. Nu moeten we rustig blijven en het proces afleggen. Ik heb heel wat kennis vergaard tijdens mijn carrière en het zou crimineel zijn om die niet te delen in de Belgische competitie. Ik help de club om te begrijpen hoe ze haar potentieel ten volle kan benutten."

En dan is er uiteraard nog de komst van Vercauteren. Was die er nu op aanraden van Kompany? "Moeilijk om daarop te antwoorden. We overleggen altijd in groep en het is belangrijk dat iedereen achter de beslissingen staat. Frank heeft tonnen (inter)nationale ervaring en is een embleem van de club. Zo iemand terug naar de club halen was zeer belangrijk om onze aanpak op lange termijn te beschermen", besloot Kompany.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties