Antwerp mag donderdag beroep doen op Mirallas, Hoedt, Benson,... dankzij nieuwe regel in bondsreglement
Arjen T'Sjoen
| 11 reacties

Antwerp mag donderdag beroep doen op Mirallas, Hoedt, Benson,... dankzij nieuw bondsreglement

Antwerp mag donderdag beroep doen op Mirallas, Hoedt, Benson,... dankzij nieuwe regel in bondsreglement

Donderdag hernemen Antwerp en AA Gent de Belgische competitie met een inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag. De wedstrijd werd uitgesteld omdat beide clubs toen nog actief waren in de voorrondes van de UEFA Europa League.

Normaal gezien ging het competitieduel tussen Antwerp en AA Gent door op zondag 25 augustus, maar de Pro League wilde beide clubs toen maximale kwalificatiekansen geven om zich te plaatsen voor de poulefases van de UEFA Europa League. Enkel de Buffalo's haalden de groepsfase, Antwerp werd uitgeschakeld door AZ Alkmaar.

Nu donderdag spelen Antwerp en AA Gent die inhaalwedstrijd, maar de kern van The Great Old zag er op zondag 25 augustus wel een stuk anders uit dan dat nu het geval zal zijn. Wesley Hoedt, Manuel Benson, Kevin Mirallas, Zinho Gano en Steven Defour hadden toen nog geen contract getekend. 

Nieuwe regel Pro League

In 2017 deed er zich iets gelijkaardig voor met Waasland-Beveren en Racing Genk. De Limburgers speelden enkele dagen voordien in de UEFA Europa League tegen het Italiaanse Sassuolo. Door de dichte mist moest die wedstrijd een dag uitgesteld worden. Genk had door die beslissing geen 48 uur om de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren voor te bereiden en die werd uitgesteld van zondag 11 december 2016 naar dinsdag 7 februari 2017. 

In die periode was er uiteraard de wintertransferperiode en dat zorgde voor heel wat commotie. Genk mocht zijn winteraanwinsten Sander Berge, Mathew Ryan, José Naranjo, Jean-Paul Boëtius en Pierre Desiré Zebli niet opstellen. Waasland-Beveren moest het doen zonder Ibrahima Conté, Steeven Langil, Leandro Rodriguez en Cherif Ndiaye. Door de vele vertrekkers bij beide ploegen zorgde dat voor een bizarre wedstrijd waarbij heel wat jeugdproducten uit het niets hun kans kregen.

Intussen kon de Pro League dit verhelpen door het reglement in de voorbije seizoenen aan te passen:

3. In afwijking van deze principes wordt de kwalificatie van spelers beoordeeld in het licht van de datum waarop de uitgestelde wedstrijd daadwerkelijk wordt gespeeld, wanneer uitdrukkelijk tot uitstel is besloten omwille van de deelname van een club aan
de UEFA-competities.

Antwerp-spelers Kevin Mirallas, Zinho Gano, Steven Defour, Manuel Benson en Wesley Hoedt mogen dus gewoon spelen tegen de Buffalo's en daar zullen ze op de Bosuil toch erg blij mee zijn. Didier Lamkel Zé niet, hij zit een schorsingsdag uit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties