Lokonga vertelt waar zijn toekomst ligt én praat vrijuit over de logische keuze tussen België en Congo

Redactie
| 3 reacties
Lokonga vertelt waar zijn toekomst ligt én praat vrijuit over de logische keuze tussen België en Congo
Foto: © photonews

Sambi Lokonga staat middenin het seizoen van de grote doorbraak. De defensieve middenvelder wordt bij RSC Anderlecht gezien als één van de hoekstenen voor de komende jaren. Enkele Europese grootmachten hadden dat overigens ook al gezien.

Sambi Lokonga liet vorig seizoen zijn klasse al zien, maar een zware blessure gooide roet in het eten. Bij zijn terugkeer een poosje geleden leek het alsof het 19-jarige jeugdproduct al jarenlang meedraait in het eerste elftal van RSC Anderlecht

Ook in het hoofd zit het alleszins goed. Anders had de kleine broer van Paul-José Mpoku wel voor buitenlands geld gekozen. Toen hij veertien jaar was klopten Manchester United en Liverpool FC namelijk op de deur. 

“Maar een diploma halen was toen het belangrijkste”, vertelt Sambi in Het Laatste Nieuws. “Al hoop ik natuurlijk wel dat ik op een dag die stap kan zetten. FC Barcelona of Manchester City. (lacht) Van zo’n soort clubs droom ik.”

België of Congo?

Ook bij de Rode Duivels kan hij binnen enkele seizoenen zijn stempel drukken. Alhoewel? Mpoku koos destijds voor Congo. “Ze hebben me ook al gecontacteerd. Maar ik denk dat de keuze voor België een pak logischer is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties