Analyse Hoe Club Brugge in 'hybride modus' door de competitie dendert: 'Limburg boven'

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Hoe Club Brugge in 'hybride modus' door de competitie dendert: 'Limburg boven'
Foto: © photonews

Terwijl het over heel het klassement knokken is voor de plaatsjes, vertoeft Club Brugge al sinds de negende speeldag alleen bovenaan het klassement (met een match minder). En dat gaat redelijk geruisloos.

Elke andere titelkandidaat heeft tot dusver al zijn ‘motorproblemen’ gehad tijdens de reguliere competitie. Standard acteert wisselvallig en heeft de nodige moeite na Europees voetbal, Gent kon pas op speeldag 15 zijn eerste uitmatch winnen en Antwerp ondervindt moeilijkheden in de overgang naar een topclub.

Club presteert veeleer als een hybride motor van een dikke slee. Geruisloos op cruise control door de competitie en een versnelling hoger, op benzine, in Europa. Op Antwerp na heeft Club alle lastige klippen op verplaatsing overwonnen en thuis stond het drie keer een gelijkspel toe.

Limburg boven!

De mindere goden die door blauw-zwart over de knie worden gelegd moeten steeds toe geven dat er weinig te beginnen viel tegen Club. Op de meeste overwinningen valt ook weinig af te dingen. Geen late winning goals, weinig tegengoals en ook weinig kansen tegen. Moeskroen moest zaterdag lang achtervolgen en voetbalde nauwelijks een mogelijkheid bij elkaar.

Die twee matchen tegen les Hurlus kan je als referentiewedstrijden beschouwen: 0-1 en 1-0, enkele grote kansen gemist, Hans Vanaken die het verschil maakt en Simon Mignolet die redding brengt als het nodig is. Want ook dat is een levensgroot verschil met vorig jaar. Meer vertrouwen kan je als verdediging niet hebben in een doelman. Amper zes goals tegen (waarvan een onder Horvath), elf (!) clean sheets (ook een van Horvath) en meermaals man van de match. Limburg boven in Brugge!

De weinige problemen werden voorlopig goed opgelost. Door de dubbele bezetting wordt er niet aan kwaliteit ingeboet bij personele wijzigingen en miskoop Diagne staat op non-actief. Een terugkerend gebrek aan efficiëntie is vooral in Europa zichtbaar, maar daar zijn de kansen ook schaarser. In de competitie zijn er in elke match voldoende mogelijkheden en kan er al eens een misser gepermitteerd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties