Kums is weer de oude bij Gent: komende zomer zware onderhandelingen met Anderlecht op komst

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties
Kums is weer de oude bij Gent: komende zomer zware onderhandelingen met Anderlecht op komst
Foto: © photonews

Wat hebben ze daar bij Anderlecht toch gedaan met Sven Kums? Op een bepaald moment werd hij verstoten door de supporters. Vincent Kompany gaf hem al gauw te kennen dat hij niet meer nodig was. Maar kijk: bij Gent staat de pure voetballer er weer.

Weet je, Kums moest bij Anderlecht op de verdedigende middenvelder spelen. "En dat doe ik niet graag", zei hij zondag nadat hij net voor de eerste keer sinds zijn terugkeer ook op 'de zes' bij de Buffalo's had moeten spelen. Maar het verschil was wel opmerkelijk. Terwijl hij bij Anderlecht veelal verzoop en geen oplossingen vond, ging het tegen Kortrijk als vanzelf.

"Ik denk liever offensief dan defensief", aldus Kums. "Als laagste man op het middenveld kan dat echter niet." Al kon hij wel een paar keer naar voor gaan en namen op dat moment Odjidja of Dejaegere zijn positie over. "Maar je moet wel snel weer terug, want dat wordt van je verwacht."

Onderhandelingen

Het grote verschil is dat Kums oplossingen legio heeft bij Gent als verdelende middenvelder. Een hoop lopende mensen en dan nog Vadis naast zich, die ook wel weg weet met een bal. Bij Anderlecht had hij dat allemaal niet voor handen. Intussen zijn ze in de Ghelamco Arena wel al voor de tweede keer verliefd op hem geworden.

En dat terwijl ze bij Anderlecht niet staan te wachten op zijn komst en willen ze zijn loon natuurlijk ook kwijt. Gent wil hem houden voor volgend seizoen, maar deze keer staan zij in een niet al te gunstige positie. Ze huren Kums dit seizoen van Anderlecht aan wel heel voordelige voorwaarden. Maar de middenvelder heeft ook nog een contract van 2,5 jaar bij paars-wit.

Als er deze zomer onderhandeld moet worden, zullen de Brusselaars deze keer ook wel boter bij de vis vragen. Want in Neerpede vinden ze dat ze al te veel betaald hebben voor Kenny Saief, die zwaar op hun budget weegt. Dat wordt komende zomer dus nog een verhaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties