Simon Mignolet keert vanavond voor het eerst terug naar Stayen: "Ik kan een heel vak vullen"

Dante Bellon
| 0 reacties
Simon Mignolet keert vanavond voor het eerst terug naar Stayen: "Ik kan een heel vak vullen"
Foto: © photonews

Het wordt zonder twijfel een speciale match voor Simon Mignolet vanavond. Voor het eerst in negen jaar keert Big Si terug naar de club waar hij doorbrak.

Wie extra geprikkeld zal zijn voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden, is Simon Mignolet. De Truienaar brak door op het veld van Stayen en staat nu voor Club Brugge voor het eerst in doel als tegenstander. "Gelukkig ben ik doelman en hoef ik niet voor de goals te zorgen", lacht de doelman in Het Nieuwsblad.

Drie jaar en elf dagen zaten er tussen de eerste wedstrijd van Mignolet voor STVV en zijn laatste. Op 5 mei 2007 stond hij voor het eerst onder de lat voor de Kanaries. Tegen AA Gent moest hij zich eenmaal omdraaien: 0-1. Op 16 mei 2010 nam Mignolet afscheid van het Belgische voetbal, ook met een verliesmatch: 2-3 in de barragematch voor Europees voetbal tegen Racing Genk.

Band

"Ik ben er niet meer zoveel geweest, al woon ik er op 500 meter vandaan. Mijn neef werkt er op de ticketing en mijn ouders en broer gaan vaak kijken. Dat maakt het allemaal een heel speciale match", vertelt Mignolet.

Fanvak

"Ik heb onlangs nog met Peter Delorge en David Meekers gesproken. Voor zaken, hé", lacht de nationale doelman. "Maar er komen ook veel spelers in mijn koffiezaak. Voor de wedstrijd heb ik honderd tickets besteld. Misschien vul ik wel een vak! Sint-Truiden mag van mij altijd winnen, behalve tegen ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties