Defour speelklaar (maar voor hoeveel minuten?), minder goed nieuws voor Koji Miyoshi
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties

Steven Defour is fit bij Antwerp, Miyoshi speelt niet meer in 2019

Defour speelklaar (maar voor hoeveel minuten?), minder goed nieuws voor Koji Miyoshi

Steven Defour traint intussen weer mee bij Antwerp, maar de wedstrijdselectie haalde hij nog niet. Het gaat dus de goede kant op met de middenvelder, al wil de club geen risico's nemen vanwege zijn blessuregevoeligheid.

Laszlo Bölöni is alvast tevreden dat hij zijn spelmaker weer aan het werk kan zien op het oefenveld. "Hij staat te popelen om terug te keren. We hebben hem nu twee à drie trainingen aan het werk gezien, maar vergeet niet dat zijn laatste match dateert van tegen Standard (6 oktober, nvdr.). Dat is al lang geleden", aldus de Roemeen.

Een plaatsje in de wedstrijdkern behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Voor een basisplaats is het wellicht nog te vroeg, al liet Bölöni niet het achterste van zijn tong zien. "Het is een risico om hem meteen voor de leeuwen te gooien. Voor 90 minuten is hij nog niet klaar en daar hou ik niet zo van: of je kan alles spelen of niet. Of hij dit jaar zal nog in actie komt? We zien wel!"

Miyoshi pas in 2020

Het is dus zaak om voorzichtig om te springen met Defour, want de technische staf wil hem niet opnieuw voor lange tijd verliezen. "Wanneer breng je een speler te vroeg? Wanneer laat je hem te veel spelen? Nu moeten we gewoon geduld hebben. Ik kan niet voorspellen hoe lang iemand aankan én hoe lang ik hem op het veld laat staan. Zijn dat 50 minuten? Zijn het er 95? In een oefenmatch kan je dat als trainer zelf bepalen, niet als het om de knikkers gaat."

Bölöni had ook nog slecht nieuws over Koji Miyoshi, uit roulatie sinds 24 november. "De problemen zijn erger dan we verwacht hadden. Het is ook letterlijk een lichtgewicht", verwees hij naar zijn fijne gestalte. "In overleg met de dokter hebben we beslist dat hij dit jaar beter niet meer in actie komt"n besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties