Sporteconoom: "Schaalvergroting is ons enige antwoord tegen dominantie G5"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 12 reacties

"Schaalvergroting is ons enige antwoord tegen dominantie G5"

Sporteconoom: "Schaalvergroting is ons enige antwoord tegen dominantie G5"
Foto: © photonews

Kijk naar de 16 gekwalificeerde ploegen en het wordt pijnlijk duidelijk: de dominantie van de G5 (Grote Vijf) voetballanden bereikte zijn hoogtepunt. Wat kunnen de Belgische ploegen doen om in de toekomst een rol(letje) van betekenis te spelen in Europa? Trudo Dejonghe is resoluut:"Schaalvergroting"

Bij Spoza reageert sporteconoom allerminst verrast op de dominantie van de G5. "Dit zal er al langer aan te komen. En de oorzaak is uiteraard heel duidelijk: geld."

"70 tot 75% van het geld gaat naar de ploegen uit de G5, die al rijker zijn dan de kleine clubs. Het is een verloren strijd."

Er is volgens Dejonghe maar één oplossing en dat is schaalvergroting, zoals een BeNe-Liga: "Dat is volgens mij het enige antwoord dat vanuit België kan komen, maar ook dat wordt verre van evident. Denk maar aan de verschillende wetgeving in België en Nederland, het verschil in infrastructuur etc. Bovendien weet ik niet of Waalse clubs staan te springen om op bezoek te gaan bij Heerenveen en Groningen."

"Komt er geen schaalvergroting, dan zullen de Belgische clubs tevreden moeten zijn met een kleinere tweede of derde Europese competitie", besluit de sporteconoom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties