Wie vervangt Bastien tegen Antwerp? "Hij speelt altijd zijn wedstrijd: waar ik hem ook zet"

Simon Wauters Jordan Horwood
Simon Wauters en Jordan Horwood vanuit l'Académie RLD
| 3 reacties
Wie vervangt Bastien tegen Antwerp? "Hij speelt altijd zijn wedstrijd: waar ik hem ook zet"
Foto: © photonews

Dimitri Lavalée verving de onfortuinlijke Samuel Bastien tegen Anderlecht. Michel Preud'homme denkt voor de volgende weken echter aan twee andere jongens om de plek van Bastien in te nemen.

Selim Amallah scoorde deze week zowel tegen Arsenal als Anderlecht. Hij zit intussen aan acht doelpunten en drie assists. Hij wordt bovendien ook steeds belangrijker voor de Rouches. Ianis Hagi -die eigenlijk de eerste keuze was in Luik- heeft het moeilijker om zich door te zetten bij Racing Genk.

“Selim heeft het even moeilijk gehad, maar doet het op dit moment uitstekend”, vertelde Michel Preud’homme dinsdag. “Er lukt steeds meer bij hem: ik ben blij met zijn evolutie.”

Preud’homme ziet Amallah op termijn als nummer acht. Maar tegen Antwerp heeft hij nog een ander ijzer in het vuur: Paul-José Mpoku, die terugkeert uit schorsing. “Mpoku speelt altijd zijn wedstrijd: waar ik hem ook zet. Ik zie hem als een meer volwassen versie van Amallah.”

Preud’homme lijkt woensdag dus de voorkeur te geven aan Mpoku op de plek van Bastien. Al weet je het met hem natuurlijk nooit echt zeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties