OEFENDUELS: Charleroi wint en KV Mechelen speelt gelijk tegen Duitse eersteklasser, Standard geraakt niet voorbij Axel Witsel

Dante Bellon
| 2 reacties

De Belgische ploegen zijn aan hun oefenwedstrijden begonnen op hun winterstage. Dinsdag vielen alvast enkele opmerkelijke uitslagen.

STVV won in de vooravond van Schalke 04. Een heel leuke overwinning voor de Limburgers tegen een klinkende naam uit het Duitse voetbal.

Het Duitse FC Köln speelde twee wedstrijden op dinsdag. De eerste startte 's middags tegen Sporting Charleroi. De Carolo's kwamen na twintig minuten 0-1 voor via Ali Gholizadeh. Vlak na rust diepte Charleroi de voorsprong nog wat dieper uit. Het was Kaveh Reazei die de 0-2 op het bord zette.

Iets voorbij het halfuur zorgde Tim Leperle voor de aansluitingstreffer. Verder kwam Effzeh niet, dat voor rust met Birger Verstraete speelde. Sebastiaan Bornauw was door last aan de rug niet van de partij.

Enkele uren later speelden de Keulenaren opnieuw een partij tegen een Belgische club, ditmaal tegen KV Mechelen. Arjan Swinkels zorgde met een volley voor de voorsprong van Malinwa iets voorbij het halfuur.

Meerdere doelpunten vielen pas na rust. KV Mechelen kwam met een heel ander team het veld op. Na tien minuten spelen maakte Mark Uth de gelijkmaker voor Keulen, vijf minuten later stond de 1-2 via William Togui op het bord. Eliyes Skhiri maakte de gelijkmaker. Het bleef bij 2-2.

Ook Standard trof een Duits team. Axel Witsel speelde met Borussia Dortmund, en met een neusmasker, tegen zijn ex-club. Hij werd bij de rust gewisseld. Thorgan Hazard kwam niet in actie. De wedstrijd eindigde op 0-0.

Nog een opvallende uitslag was die van Heracles tegen Borussia Mönchengladbach. Cyriel Dessers blijft maar scoren voor Heracles en trof twee keer raak in de 1-3-zege.