Club Brugge heeft eindelijk akkoord met het stadsbestuur voor een voetbaltempel van 40.000 zitjes
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 253 reacties

Club Brugge krijgt toestemming voor stadion van 40.000 zitjes

Club Brugge heeft eindelijk akkoord met het stadsbestuur voor een voetbaltempel van 40.000 zitjes

Eindelijk is er schot in de zaak gekomen bij het stadiondossier van Club Brugge. Blauw-zwart heeft een overeenkomst met het Brugse stadsbestuur over een locatie voor de nieuwe voetbaltempel. Dat meldde De Tijd.

Omdat er tegen de plannen om een nieuwe stadion te bouwen aan de Blankenbergesteenweg nog procedures lopen en omdat het lang wachten is op een de Raad van State is Club Brugge op zoek gegaan naar een nieuwe oplossing in het stadiondossier.

Het bestuur van blauw-zwart is met het Brugse stadsbestuur overeengekomen om een nieuw stadion te bouwen naast het huidige Jan Breydelstadion. Dat meldde De Tijd vrijdagmiddag. Het zou gaan om een gloednieuw stadion met 40.000 zitjes, dat tegen 2024 in gebruik kan worden genomen. Omdat Jan Breydel recreatiegebied is, heeft Club alleen maar een bouwvergunning nodig. Die zal de stad dus ook geven.

Als Club in de nieuwe voetbaltempel speelt, zal het oude Jan Breydelstadion worden afgebroken. Dat moet plaats ruimen voor een parkje en parkeerplaatsen. Cercle Brugge, waar Club het stadion nu mee deelt, zal elders onderdak moeten vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties