🎥 Anderlecht wordt groener en de fans kunnen meedoen, Cobbaut legt in filmpje uit hoe

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 11 reacties
🎥 Anderlecht wordt groener en de fans kunnen meedoen, Cobbaut legt in filmpje uit hoe
Foto: © SC

Anderlecht wordt groener. De club heeft in samenwerking met ENECO op het dak van het oefencentrum in Neerpede 272 zonnepanelen laten installeren. Dat moet de CO2-uitstoot tot 20 procent reduceren. En ook de fans kunnen hun graantje meepikken.

Anderlecht stelde zijn nieuwe project woensdag voor. "Dit moet de duurzaamheid van de club verbeteren en een boost geven aan groene energie", aldus commercieel directeur Emmanuel Rutsaert. 

"Dit kadert in de wil van het Brussels Gewest om tegen 2050 de CO2-uitstoot met 80 procent te reduceren", voegde perswoordvoerder David Steegen eraan toe. "We willen dit samen doen met de fans en de medewerkers van Anderlecht. Iedereen kan hieraan deelnemen."

Wat dat betekent, legt verdediger Elias Cobbaut uit in onderstaand (grappig) filmpje. Elke fan kan voor 100 euro intekenen op www.eneco.be/rsca en krijgt vier jaar lang 4 procent vast rendement daarop. Tevens krijgen ze na die vier jaar hun 100 euro terug en worden hun namen vereeuwigd op een 'hall of fame' op Neerpede. 2.000 fans kunnen dus meedoen en hun naam bij hun favoriete club op de muur krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties