Puzzelwerk bij Anderlecht: amper veertien spelers en niet één spits op training donderdag - "We kunnen ook Makarenko in de spits zetten"

Simon Wauters Johan Walckiers
Simon Wauters en Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 9 reacties
Puzzelwerk bij Anderlecht: amper veertien spelers en niet één spits op training donderdag - "We kunnen ook Makarenko in de spits zetten"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht gaat zondag tegen Moeskroen op zoek naar eerherstel na de lamentabele vertoning tegen Cercle Brugge. Hoewel paars-wit drie punten meenam uit het Jan Breydelstadion, mag het zich tegen Moeskroen geen misstap veroorloven in de strijd om play-off 1.  

Evident wordt het alleszins niet om Moeskroen opzij te zetten. Coach Franky Vercauteren beschikte donderdag amper over veertien spelers op training. Hij moest er Anouar Ait El Hadj (17) en Thierry Lutonda (19) bijnemen.

Spitsen Kemar Roofe en Antoine Colassin ontbraken allebei. Toch hoopt Vercauteren minstens één van de twee te recupereren voor het duel tegen Les Hurlus. "En anders zetten we Yevhen Makarenko in de spits", grapte de paars-witte T1 op de persconferentie. 

Nacer Chadli sukkelt dan weer met zijn kuit en ook Vincent Kompany deed maar een deeltje van de training mee. “Hij kent zijn lichaam beter dan wie ook”, aldus Vercauteren. 

Ook flankaanvallers Francis Amuzu en Zakaria Bakkali ontbraken donderdag, net als Derrick Luckassen en Anthony Vanden Borre. Die laatste liep een spierscheur op in de oefenpot tegen Oud-Heverlee Leuven en staat een paar weken aan de kant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties