Ex-speler denkt dat play-off 1 halen een moeilijk verhaal wordt voor Zulte Waregem: "Of ze Club Brugge nu uitschakelen of niet"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Ex-speler denkt dat play-off 1 halen een moeilijk verhaal wordt voor Zulte Waregem: "Of ze Club Brugge nu uitschakelen of niet"

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is nog op twee fronten actief: woensdag verdedigen ze de aan de Gaverbeek de 1-1 die ze meenamen uit de heenmatch van de halve finale van de Croky Cup in Jan Breydel en dan zijn er nog zes matchen om zich van een ticket voor play-off 1 te verzekeren.

De achterstand op Racing Genk, de zesde in het klassement, bedraagt drie punten. Stijn Meert, van 2002 tot 2011 actief bij Zulte Waregem, denkt dat play-off 1 halen een moeilijk verhaal zal worden voor zijn ex-club en ziet twee scenario's.

De concurrentie heeft maar 1 doel

"Als ze ten koste van Club Brugge naar de Heizel gaan, dan denk ik dat de focus volledig naar de bekerfinale zal gaan. Worden ze zelf uitgeschakeld, dan betekent het een mentale duw die je moeilijk te boven komt", legde hij uit in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Zulte Waregem en Genk zijn overigens niet de enige kandidaten voor die zesde plaats. KV Mechelen en Anderlecht geloven er ook nog in. "Daarnaast hebben de andere kandidaten maar oog voor één ding en dat is play-off 1. Als Zulte Waregem de bekerfinale haalt en play-off 1 niet, dan gaan ze aan dat laatste niet geweldig veel belang hechten vermoed ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties