Cesc Fabregas over einde van Arsenal-periode, mét complimenten voor Anderlecht-speler: "Nasri en Van Persie de enigen op niveau"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Cesc Fabregas over einde van Arsenal-periode, mét complimenten voor Anderlecht-speler: "Nasri en Van Persie de enigen op niveau"

In 2011 maakte Cesc Fabregas de overstap van Arsenal naar FC Barcelona. De lokroep van zijn ex-club was te luid en de mankementen van Arsenal te groot. Slechts weinigen haalden zijn niveau, vond hij.

Cesc Fabregas was de aanvoerder van Arsenal toen hij de deur van het Emirates Stadium achter zich dicht trok. Hij keerde terug naar de club waar hij gevormd werd: FC Barcelona. "Ik voelde toen enorm veel druk bij de club. Druk om het team naar een trofee te loodsen. Ik heb altijd alles gegeven en huilde soms toen ik thuis kwam", haalde hij herinneringen op bij Arseblog.

"Ik zag af en lag er 's nachts van wakker. Als je dan een match verliest en je hoort gelach op de bus en spelers die zich afvroegen wat ze erna gingen doen", legde de Spanjaard uit. "Dan heb ik het vooral over de laatste twee à drie jaar. Ik had de indruk dat, zonder arrogant te willen overkomen, alleen Robin Van Persie en Samir Nasri op mentaal en technisch niveau mijn niveau haalden."

Een week nadat Fabregas voor Barcelona tekende verliet Nasri Arsenal voor Manchester City. Nu ligt Nasri onder contract bij Arsenal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties