Kalidou Koulibaly: ex-speler van Racing Genk die gegeerd is door verschillende Europese topclubs
Redactie
| 3 reacties

Hoe zou het zijn met Kalidou Koulibaly?

Kalidou Koulibaly: ex-speler van Racing Genk die gegeerd is door verschillende Europese topclubs

Heel wat spelers die in de Jupiler Pro League hebben gevoetbald hebben bewezen dat de Belgische competitie een mooie springplank is naar de grote Europese topcompetities. Zo ook Kalidou Koulibaly.

De centrale verdediger begon zijn carriere bij FC Metz en in 2012 plukte Racing Genk hem weg uit Frankrijk voor iets meer dan één miljoen euro. Bij de Limburgers zou hij twee jaar spelen en een echte sterkhouder worden.

Na 3 doelpunten en 5 assists in 92 wedstrijden en bekerwinst trok Koulibaly in 2014 naar Napoli. Het leverde Racing Genk bijna 8 miljoen euro op.

Kalidou Koulibaly speelt nog steeds bij de Italiaanse topclub en hij is niet alleen uitgegroeid tot één van de sterkhouders bij Napoli, maar ook tot één van de beste centrale verdedigers ter wereld.

Heel wat Europese topclubs tonen dan ook verregaande interesse in de Senegalees. Zo zijn vooral Manchester United en PSG geïnteresseerd in de diensten van Koulibaly. Ze zouden dan wel zo’n 90 miljoen euro moeten neertellen voor de ex-speler van Racing Genk.

Nationale ploeg

Ook bij zijn nationale ploeg doet Kalidou Koulibaly het uitstekend. Hij maakte zijn debuut in 2015 en hij is nu ook de kapitein van Senegal. Hij speelde al 33 wedstrijden en daarin maakte hij één doelpunt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties