Verschillende toppers van het Belgische voetbal richten spelersraad op: "Tegenstanders op het veld, maar nu krachten bundelen"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 7 reacties
Verschillende toppers van het Belgische voetbal richten spelersraad op: "Tegenstanders op het veld, maar nu krachten bundelen"
Foto: © photonews

Het is zover: de voetballers in de Belgische competitie hebben samen een spelersraad opgericht om de krachten te bundelen in deze lastige coronatijden.

Onder meer Vincent Kompany, Simon Mignolet, Zinho Vanheusden en Vadis Odjidja maken deel uit van de nieuwbakken spelersraad.

Spelersvakbond Sporta had een aantal spelers samengebracht in een WhatsApp-groep en daaruit is de spelersraad ontstaan.

Krachten bundelen

"Drie weken geleden stonden we nog als tegenstrevers tegenover elkaar, maar nu beseffen we dat we over de verschillende clubs heen de krachten moeten bundelen", klinkt het bij Sporza.

"Met een videoconferentie hebben we zopas onze eerste bijeenkomst gehouden. We geven nu een voorzet aan de Pro League, voetbalbond en verschillende overheden om ons te integreren in de beleidsorganen We willen deel uitmaken van een constructief debat, een debat dat we niet in de media willen voeren! We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de dialoog een positieve bijdrage kunnen bieden aan het Belgische voetbal. Samen staan we sterker!"

Deze spelers zouden volgens Sporza in de groep zitten:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties